As part of our Gr. 7/8 Food Unit and " French Club Cuisine" we used a traditional recipe (see below) to create fudge or le sucre à la crème. It was truly délicieux!
Stir, stir, stir!
C'est incroyable!
We are using candy thermometers to monitor the temperature of the mixture.
The kitchen is filled with the sweet aroma of fudge! Ça sent bon!
There is a science to the making of fudge! We discovered that allowing the mixture to heat even a couple degrees above the prescribed temperature created a fudge that was a bit too hard (left). On the right, above, the mixture did not heat quite enough, making fudge that was a bit too soft. Maybe the next time, we will make a "Goldilocks version" of fudge that will be just right! Here is the recipe, below:
le sucre à
la crème
Ingrédients:
de la cassonade--1 tasse
du sucre --1 tasse
du lait --1/3 tasse
de la crème légère --1/3 tasse
du sirop du maïs --2 cuillières à soupe
du sel-- ¼ cuillière à thé
de la vanilla-- 1 cuillière à thé
du beurre--2 cuillières à soupe
Préparation:
1.
Verser du
sucre, du lait, de la crème légère, du sirop du maïs et du sel dans une
casserole.
2.
Laisser bouillir, en remuant, jusqu’à 234 F.
3.
Laisser refroidir jusqu’à 100 F. Commencer à remuer.
4.
Ajouter de la vanilla et du beurre.
5.
Verser dans un plat beurré.
6.
Laisser refroidir avant de découper en carrés.
À bientôt,
Mme Christensen
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