Saturday, 29 November 2014

Crêpes--recipe and photos

This week our Grade 7 and 8 class enjoyed learning how to make crêpes based on a simple family recipe!  The results were délicieux!  The recipe is at the end of this post, en français.



Learned about the importance of keeping our workspace clean, using a plastic bin to catch any splatters or splashes.



Strawberry prep!

We took turns forming the crêpe on a breakfast griddle.





Culinary artists, au travail.







Et voilà!  The presentation!


Students were prepared beforehand with some vocabulary (verbs) that we used in the instructions of the recipes.   Here is a simple recipe en français.  The recipe can be multiplied by the number of people to be served. If you have any questions, feel free to ask one of our French club participants!


crêpes
(recette pour une personne)

Ingrédients:

un oeuf battu
de la farine, environ ½ tasse
du lait, 3.25 % -- environ 1/8  tasse
du sel—1/8 cuillière à thé

de la crème à fouetter
du sucre en poudre/sucre glace
du beurre
des fraises
de la sauce au chocolat

Préparation:
1.  Casser l’oeuf dans un bol et battre-le bien.
2. Ajouter du sel et de la farine; mélanger bien.
3.  Verser du lait dans le bol et battre bien le mélange.
4. Verser de la pâte dans une poêle chaud et beurrée.  Étaler la pâte pour faire une forme ronde.
5. Après environ une minute, retourner la crêpe.
6. Servir avec de la crème à fouetter, du sucre en poudre, de la sauce au chocolat, des fraises.


Bon appétit!


À bientôt,
Mme Christensen

No comments:

Post a Comment