Friday, 12 April 2019

French club: La fondue!

Our Grade 7/8 class had the opportunity to make and try chocolate fondue this week. The recipe we used is below the photos, en français!


Items for dipping in the fondue, above



We heated the chocolate chips and whipping cream in the microwave three times, 30 seconds each time. We stirred the mixture between each heating.



The mixture became smoother and smoother.


Voilà, c'est tout!
We divided the fondue into portions. 




Now it's time to get some ingredients to dip into the fondue!


That's one big chip!










The dessert of champions!

La fondue                                                             

Ingrédients : la fondue    (Les montants ne sont pas exactes!)
1/2 tasse de graines de chocolat (mi-sucré)
1/3 tasse de la crème à fouetter

Autres ingrédients (à tremper) :
Des croustilles
Des bonbons
Des bretzels
Des fruits lavées et coupées : de l’orange, des framboises, des fraises, des bananes, etc.
Du maïs soufflé/éclaté
Des guimauves
C’est à votre imagination!

Instructions :
1. Mettre les graines de chocolat et la crème à fouetter dans in bol.
2. Mettre le bol dans le four au micro-ondes; faire rechauffer environ 30 secondes.
3. Mélanger/remuer bien.
4. Continuer à rechauffer le mélange; faire fondre bien le chocolat.
5. Mélanger/remuer le chocolat et la crème pour faire une sauce lisse.
6. Servir la sauce avec des fruits, bonbons, croustilles, guimauves, biscuits, du gâteau, etc.
Soyez imaginatifs! Essayez des combinaisons bizarres!
 
Bon appétit!

God shows us how good He is through all the different flavours He has created for us to enjoy and discover.

Bonne fin de semaine,

Mme Christensen

No comments:

Post a Comment